Актуално Постигам по-висок успех – новини 2024

Втори етап на конкурса “Постигам по-висок успех”

Приключи срокът за кандидатстване в стипендиантската програма на фондация „Благотворител” – „Постигам по-висок успех”.

В конкурса свои документи ни изпратиха: 7 студенти и 16 ученици. Не всички отговарят изцяло на условията, но срещнахме много нови деца, от документите на които личи колко сериозно са подходили към конкурса.

Впечатлени сме от искреността, с която ученици и студенти споделят примери от личния си живот, в есетата си на тема: „Никога не се проваляш, докато не спреш да опитваш” (Алберт Айнщайн).
Двама от кандидатите са ни изпратили видео в отговор на въпросът ни „Какво е за теб да си добър човек?”. Това много ни зарадва, защото показва откритостта на кандидатите да се срещнат в подобна задочна форма „очи в очи” с журиращите, още на ниво кандидатстване.

Наред с умните младежи, които участват в конкурса, срещнахме учители по призвание, работещи със сърцата си.

Радваме се на инициативни класни ръководители и директори на училища в България, които не само са информирали учениците за възможността зо подкрепа от наша страна, но им помагат на децата при всички стъпки в кандидатурата.

Следваща стъпка в конкурса е оценяване от журиращите на кандидатите по документи и телефонни интервюта, които журито ще проведе с всички допуснати до второ ниво на подбор.

Журито на конкурса тази година е в състав:
Гергана Димова – Директор Човешки ресурси „Еврохолд“ България – дългогодишен партньор.
Иво Алексиев – независим публицист, PR и маркетинг консултант, има образование по Икономика, Философия и Политология от университет “Георг Аугуст”, Гьотинген/Германия и Алигени Колидж Мийдвил/САЩ.
д-р Миглена Дамянова – старши учител по философия и гражданско образование. Магистър по право и социална философия. Доктор по „Философия на правото и политиката“.
Татяна Христова – професионален коуч на лидери, обучител по професионално и личностно развитие, магистър Международни Икономически Отношения в УНСС.
д-р Станислава Рашева – Председател на УС на фондация „Благотворител“, магистър Културолог, д-р по Източна философия.