Млад благотворител - Жури 2023

Антония Кръстева – жури 2023

Антония Кръстева вече четвърта поредна година помага на учениците доброволци в конкурс Млад Благотворител да прецизират своите проекти с благотворителни цели, да усвоят процеса на планиране на дейностите за успешна реализация.

Благодарим на Антония за подареното време за нас и учениците!

ПРЕДСТАВЯНЕ на лектор и жури:
Антония Кръстева е бизнес консултант и помага на хора и компании да разгърнат потенциала си и да станат по-силни от конкуренцията с ефективна и ефикасна организация на работата, с мотивиран и ангажиран екип, и с дългосрочно лоялни клиенти.
По образование е инженер със следдипломни квалификации по икономика, управление и право. Работила е предимно в енергетиката и малко във финтех индустрията, предимно за германски компании и малко за български. Била е директор на Е7 Фондация за управление на енергийната ефективност, учредена от RWE AG, Германия, старши вицепрезидент и прокурист на Е.ОН България ЕАД, член на Управителния съвет на Енерго-Про ЕАД.
Антония е убеден привърженик на обмена на знания и дългосрочното сътрудничество. Обича да работи с хора, които искат да станат по-добри в това, което правят и да развиват себе си и организациите си.
Повече за Антония Кръстева и как може да се свържете с нея, прочетете тук: www.antoniakrasteva.com

ИНТЕРВЮ

– С какво те впечатлиха учениците, които участваха в твоето обучение в „Млад Благотворител 2023“? Коя е най-ярката разлика в общуването ти с ученици, а не с бизнесмени?
– Първо се впечатлих от броя на участниците – бяха над 40 и то, в събота 🙂. След това – от представянето на проектите. Усещаше се, че говореха подготвени хора – чух чудесни стегнати и въздействащи представяния. Ще ми се по-често да виждам такава подготовка и у хората от бизнеса . А може би най-ярката разлика между учениците на фондация Благотворител и работещите хора е в ентусиазма, с който децата подхождат към проектите, в нагласата им „Искам да го направя!“ И тази година обучението здраво засили оптимизма ми.

– Активни ли бяха учениците, задаваха ли въпроси? Имат ли харизмата на хора, които повеждат съмишленици в кауза?
– О, да, да, на всички въпроси да. Благотворителността си е само за активни хора, нали? Още повече, когато говорим за ученици. Разсъждаваха, споделяха, питаха и направиха двата часа много интензивни и едновременно с това, емоционални. Харизма имат достатъчно, а моята задача беше да я впрегна за организирано повеждане на съмишлениците. С нетърпение очаквам да видя проектите и да разбера кои екипи са се справили най-добре с планирането.

– Ти си обучител в конкурса вече четвърта година, с какво те задържа каузата „Млад Благотворител“?

– За мен това обучение е глътка свеж въздух, комбинирана с огромна доза удовлетворение  Свеж въздух заради ентусиазма и нагласата на децата. А удовлетворение, защото помагам на едни добри млади хора да станат организирани добри възрастни. Уча ги така да планират проектите си, че да стигнат до успешна реализация на добрите си идеи. Защото имаме нужда от повече добро и децата с каузата „Млад Благотворител“ заслужават цялата подкрепа на света.

<<< Върнете се в ЖУРИ на Национален конкурс “Млад Благотворител” 2023