Актуално Програми публикации

Стипендиантите за 2021/2022

15.104.2021

Екипът на фондация Благотворител благодари на всички участници в конкурса за отлични ученици и студенти в първи курс “Постигам по-висок успех”!
Изборът на 11-те младежи, които ще подкрепим с едногодишна стипендия, беше изключително труден!
За да избегнем максимално естествената човешка симпатия, завладяваща всеки, който се докосне до лични съдби и успехи, в подбора на стипендиантите включихме четиричленна комисия. Те със сърце и внимание се ангажираха да изчетат есетата, да сравнят успеха от училище. Запознаха се и с отговорите във въпросниците, които показваха стремежи, мечти, постижения. Важна част от подбора беше личното запознанство с кандидатите по телефона и през zoom.
“Цял ден, от 10 часа сутринта до 17.00 часа, под строг график, уточнен предварително с кандидатите, провеждахме интервютата с Татяна и Олга. Надниквахме в световете на младежите, настроението им, споделяхме усмивки… валяха ни дъждовете заедно с момчета и момичета в градове пръснати из цяла България” (Станислава Рашева)
Членове на комисията:

  1. Недялка Левенова, няколкогодишен стипендиант на фондацията с усет към литература и поезия.
  2. Олга Иванова, млад режисьор с опит в проекти с младежи в неравностойно положение, сърцат доброволец в проектите на фондация Благотворител.
  3. Татяна Христова, обучител, коуч, с дългогодишен доброволчески опит в помощ на проектите на фондация Благотворител.
  4. Станислава Рашева, Председател на УС на фондация Благотворител.

Подкрепа в каузата – сърце и средства за успешни ученици, лишени от родителски грижи, получихме от: Euroins Bulgaria. Благодарим!

Стипендианти на фондация Благотворител за учебната 2021/2022 година са:

Ученици:
Веселина Иванова (Монтана)
Георги Колев (Пловдив)
Елена Веселинова (София)
Илияна Маламова (Велико Търново)
Илияна Илиева (Шумен)
Красимир Илчев (Нова Загора)
Минка Кирилова (Елхово)
Николай Нешев (Русе)
Студенти:
Ивелин Мариянов (София)
Сияна Йорданова (Варна)
Сони Хиеус Ле (Пловдив)

Пожелаваме ви много успехи! Обещаваме да бъдем до вас в трудни и щастливи моменти! Както се казва в приказките: “Само ме потърси и ще бъда до теб!”