Актуално Постигам по-висок успех - представяне 2024

Гергана – стипендиант “Всеки път, когато се проваля̀, се откроява нова възможност да успея. Стига да не се отказвам”

Гергана Викториева Георгиева е на 19 г. от гр. София. Учи в Национална финансово-стопанска гимназия. Кандидатствала е в програмата “Постигам по-висок успех“, с общ успех от единадесети клас, отличен 5.59. През учебната 2023-2024 г. е завършила дванадесети клас.

Гергана харесва четенето на книги, немски език и танци хип-хоп. Има желание да се запише на уроци по български език и литература, както и на уроци по пиано или китара. За себе си казва, че обича да помага на хората с каквото може и да прекарва време с близките и приятелите си, както и да остава сама, мислейки за своето бъдеще.

В есето си на тема “Никога не се проваляш, докато не спреш да опитваш. – Алберт Айнщайн“, Гергана е написала: “Всички сме чували израза: “Когато се затвори една врата, се отваря друга“. За мен това означава простичко, че всеки път, когато се проваля̀, се откроява нова възможност да успея. Стига да не се отказвам.“

За учебната 2024/2025 година Гери е приета за студент специалност “Финанси” в Университета за национално и световно стопанство. По-висока стипендия и възможност за кариерно ориентиране с опция платен стаж, Гергана получи от дарителите в програма “Постигам по-висок успех” – Грант Торнтон България – Grant Thornton Bulgaria. Щастливи сме да знаем, че гергана вече работи във фирмата дарител, по специалността, която е избрала да изучава.

На въпроса “Какво е за теб, да си добър човек?“, Гергана е отговорила с видео файл

 

Снимките от бала на Гергана са авторство на Dariya Zvezdalin Photography