Актуално Постигам по-висок успех - представяне 2024

Мариян – “Всеки се състезава със себе си”

Мариян Аврамов е на 20 г. Живее в гр. Габрово. Учи в СУ “Райчо Каролев“. Кандидатствал е в програмата “Постигам по-висок успех“, с общ успех от единадесети клас, много добър 5.47. През учебната 2023-2024 г. е завършил дванадесети клас.

Мариян получи стипендия в размер на 400 лв. месечно, благодарение на инициатива на младежи – “Дай пет”, благотворителен концерт, организиран от Детско-юношеската секция към “Президентски клуб България”. Събраните 10 800 лв. бяха дарени за Програма “Постигам по-висок успех”, а Мариян беше един от тримата стипендианти на програмата, който спечели възможност за по-висока стипендия.

Интересите му са изцяло в областта на музиката. От почти десет години свири на барабани, а от пет години – на китара. Свири в две музикални групи, съответно като китарист и като барабанист. Има участия в концерти и други музикални събития в цялата страна. Наскоро едната от групите, в които участва, е издала първия си албум с авторски песни. Мариян желае да стане тонрежисьор. Можем да слушаме Мариян на сцени на рок клубове в София.

От октомври 2024 година Мариян ще следва “Кино режисура” в Нов Български университет, за да реализира тази своя мечта получава подкрепа от “Операция Плюшено мече”.

В есето си на тема “Никога не се проваляш, докато не спреш да опитваш. – Алберт Айнщайн“, Мариян пише: “Провалът не винаги е грешка, а е най-доброто, което си можел да направиш при определени обстоятелства. Ще е по-скоро грешка, ако спреш да опитваш…Смятам, че трябва да се опитва. Не е задължително да покоряваме всеки ден по някой Еверест, но имаме шанс да превземем своите си набелязани цели и върхове, ако не спираме да се предизвикваме, ако не спираме да опитваме и вярваме. Защото, в крайна сметка, всеки се състезава със себе си”

На въпроса “Какво е за теб, да си добър човек?“, Мариян е отговорил: ”За мен, да бъдеш добър човек означава, да бъдеш солидарен с хората, да бъдеш толерантен с техните избори и решения, да се бориш срещу несправедливостта, доколкото позволяват възможностите ти.“