Актуално

Стартира Национален конкурс “Млад Благотворител”

1-ви октомври, ден от календара, в който отбелязваме Европейския ден на фондациите и дарителите!

Решихме днес да дадем старт на Националния конкурс „Млад Благотворител” за реализиране на благотворителни проекти замислени и избълнени от ученици.Конкурсът има осъществени 7 издания и през годините ученици помагаха, дарявайки време, труд и умения в свои обществено значими каузи, като с наша подкрепа  осъществиха 37 проекта на територията на България.

Каним да участват ученици от 8. до 12. клас, които са готови да посветят време и усилие за да направят света по-хубаво място за живеене. Учениците имат буден и различен поглед към всичко, което ни заобикаля! Бунтът на младите срещу несправедливостта и инертността в нагласите на обществото ни, това целим да подкрепим и заедно с учениците да постигнем реална промяна.

През 2025-та година фондация “Благотворител” ще отличи и финансира за осъществяване нови 7 проекта.

Освен теми с благотворителни мисии, за трета година търсим и предприемчиви ученици, които имат идея как да въведат нов продукт или да създадат нова услуга, чрез въвеждането на които да набират средства за кауза. Такива проекти се класират в категория „Иновативно предприемачество с кауза“.

ФИНАНСИРАНЕ:

1-во място 1500 лв.; 2-ро място 1200 лв.; 3-то място 1000 лв.; 4-то и 5-то и 6-то място по 800 лв.

“Иновативно предприемачество с кауза”, ще получи финансиране 1200 лв.

Каузите на проектите нека отговарят на една от трите зададени теми:
– Подкрепа за деца/ученици, лишени от родителски грижи или възрастни хора в нужда
– Съхраняване на музикалното наследство на България
– Екология /опазване и грижа за околната среда/
– Иновативно предприемачество с кауза

Новото в конкурса за 2025 година е, че изискваме учениците да създадат резюме на проекта си. В кратък текст е необходимо да разберем: Каква е идеята, запалила учениците да правят добро; какъв проблем решава, каква е целта на проекта; за кого и как е полезен; как ще бъде осъществен (през какви дейности).

Очаквайте детайли и документи за кандидатстване.