Постигам по-висок успех - представяне 2023

Александра

Александра e Стипендиант по програма ,,Постигам по-висок успех’’. Тя е ученичка в Националната търговско-банкова гимназия в град София, през настоящата учебна година е 11 клас.
Кандидатства с отличен успех ( 6.00 ) и като най-големи свои постижения посочва високите й резултати от НВО в 10 клас и спечелените 3 награди в състезание с учебно-тренировъчната ѝ фирма.

Описва се като срамежлива, не много разговорлива, но винаги готова за нещо ново. Нейното хоби е рисуването. Любимите предмети на Александра са програмиране, електронна търговия и уеб технологии, свързани със специалността й в училище.

Тя споделя в есето си на тема ,,Нашите избори показват кои сме ние всъщност далеч повече от нашите умения“: ,,Важно е човек да не бездейства, а да бъде деен, да върши работа както за лична облага, така и в полза на обществото, защото така си осигуряваме по-добро и светло бъдеще…Зад всяка наша дейност стои идея, замисъл, но те никога няма да бъдат осъществени, ако сами не направим избора да ги реализираме.’’