Постигам по-висок успех – лична история 2023

“Аз съм от тези хора, с богатия избор”

Мисля, че е важно да знаеш накъде да поемеш след като завършиш средното си образование. Някои хора знаят накъде да тръгнат след като го изкарат, други не. Тези, които нямат представа по кой път да поемат, имат някои предимства пред тези, които знаят, понеже имат по-богат избор. Аз съм от тези хора, с богатия избор, защото нямах представа накъде да поема след завършването си, но и не съм от тях, понеже цял живот следвам плана си и се опитвам да го следвам независимо от всичко. Но истината е, че този план съм си го изградил самостоятелно и това ми дава основание да си мисля, че има още какво да се гради върху него. Планът не е изцяло завършен, само крайните изходи се виждат.
Да се върна на въпроса с поемането на път. Това е сложен процес, изграден изцяло върху личността и обкръжението на даден индивид. Според това къде е и какво иска да прави след като завърши средното си образование и според това какви съвети му дават родителите. Някои искат децата им да ръководят компанията им, други да следват примера им, трети да постигнат величие и т.н.

Моята история накратко разказана е такава… По времето, когато трябваше да завърша средното си образование, нямах представа какво искам да правя, понеже не се бях ориентирал накъде да поема. Основното си образование получих в 113 СОУ “Сава Филаретов” с отличен успех, което ми помогна да запиша средно в една от най-елитните гимназии в България за електроника. Но по време на учението си там не обръщах много внимание на учителите и въобще какво преподават, защото предполагам, не съм се старал. И се получи така, че не успях да завърша там. Прекъснах образованието си за една година, защото имах някои лични преживявания, които не позволиха завършването ми.

На следващата година се записах в друго училище, за да мога да си следвам плана. Исках и продължавам да следвам собствения си план, защото за годината, прекарана в оправяне на собствените си “каши” разбрах, че само това има значение на този свят. Сега, след като завърших средното си образование в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св.Георги Победоносец”, съм много по-удовлетворен от развитието на нещата и от начина, по който предстоят да се случват. Сега след като се движа по план, ако не се случат непредвидени инциденти, мисля че ме очакват само неща, които съм планирал – какво по-хубаво от това!!!

Георги