Актуално Програми публикации

#АзСъмНадежда

BIG novina 1507111909284По инициатива на Български дарителски форум за втора поредна година в България се отбелязва 1-ви октомври – Европейският ден на фондациите и дарителите. Така страната ни става една от 24-те европейски държави, в които чрез десетки събития и инициативи ще бъде отразен приносът на дарителите от Стария континент за развитието на обществото.
Над € 60 млрд. даряват фондациите и дарителите в Европа за подкрепа на каузи във всички сфери на общественото развитие – от защита на човешките права през здравеопазване и образование до грижа за животните и опазване на природата.
За каузите и промяната, която носят дарителите в България, ще разказват от 1 до 8 октомври под мотото „Аз съм Надежда“ членовете на Български дарителски форум и други партньорски организации.

calendar 1Календарът със събития, посветени на 1 октомври, включва широк спектър инициативи и кампании – за подкрепа на талантливи деца и ученици, възрастни хора, семейства с репродуктивни проблеми, жени, засегнати от онкологично заболяване, деца и възрастни в неравностойно положение.
Като традиционен символ на кампанията за 1 октомври остава запалената клечка кибрит, чието значение тази година е допълнено с посланието „Аз съм Надежда“ – защото именно надеждата обединява хората, работещи за дарителски организации – надеждата, че с подкрепата си дават нов живот на каузите, с които са обвързани, че създават цял свят от съмишленици и вдъхновяват за идеи и промяна.
През цялата първа седмица от месец октомври на хаштаг #zapali и #азсъмнадежда ще бъдат споделяни истории на подкрепа и промяна, станали реалност благодарение на подкрепата на българските дарители.
Като част от Седмицата, Български дарителски форум ще представи и Годишния анализ на тенденциите в дарителството и корпоративната социална отговорност в България.
Фондация Благотворител ще обяви конкурса Млад Благотворител в рамките на Седмицата.
Източник: Български дарителски форум