Актуално Програми публикации

Бъди активен, кандидатствай!

Търси се 640x480pxlОтворен за кандидатури е конкурсът “Млад Благотворител”, в който за шести път търсим активни и сърцати ученици, които имат идея как да направят света по-добро място за живеене!

Каузите на проектите нека отговарят на една от трите зададени теми:

  • Подкрепа за деца/ученици, лишени от родителски грижи или възрастни хора в нужда
  • Съхраняване на музикалното наследство на България
  • Екология /опазване и грижа за околната среда/

Ще бъдат одобрени по два проекта от всеки тематичен кръг

Очакваме проектни предложения, от които ще изберем 16-те най-добри на първи етап в конкурса. След обучение и доработка на проектите, 16-те полуфиналиста, ще представят идеята си с кратък видео формат.

Жури ще избере и обяви 6-те финалиста, които ще бъдат финансирани и подкрепени за реализация, както следва:

1-во място 1500 лв.; 2-ро място 1200 лв.; 3-то място 1000 лв.;
4-то и 5-то и 6-то място по 800 лв.

И тази година конкурсът се реализира в партньорство и с подкрепата на “Застрахователно дружество ЕВРОИНС” АД

⏱ Срокът, който даваме е дълъг, защото знаем, че всяка силна идея се нуждае от време, за да се превърне в обмислен и реализуем проект. Сега е време учениците, желаещи да участват, да раждат идеи, да обмислят и обсъждат тези идеи със съмишленици!

Подготвихме плакат, който можете да разпечатате във формат А4 и да разпространите информацията за конкурса като го поставите на комуникативно място или на информационното табло в училище. poster-A4-2022.jpg

!!! Важно условие на конкурса е: учениците лично да разпишат проекта, с който участват. Всяка помощ от учител, родител или по-възрастен и опитен приятел е добре дошла, но в обсъждане подкрепа и съдействие в дейностите.

Нека всяка дума в проекта е помислена и написана от ученика или учениците, които кандидатстват. Така победата ще бъде лично или екипно постижение на учениците!

Форма за кандидатстване и необходими документи ще намерите в сайта на фондацията в раздел “конкурси” https://www.blagotvoritel.org/bg/konkursi/mlad-blagotvoritel.html