Актуално Програми публикации

Дарение за съхраняване музикалната ни традиция

Banski St1Фондация Благотворител дарява средства за младежка формация “Бански старчета”. Инициативата е провокирана от учредителя на фондацията Стойко Петков. Желанието ни е да подкрепим и укрепим съхраняването на българското музикално наследство в неговото автентично звучене и преживяване. Образованието е заложено в същността и дейностите на фондацията. В този случай ние спомагаме за образование в музика, култура и български традиции. По думите на ръководителя на младежка формация “Бански старчета”, Атанас Янчовичин най-младият изпълнител е на 8 години, формацията включва и много момичета и момчета на възраст между 16 и 20 години. В състава участват и възрастни изпълнители, които дават автентичността и учат младите.

Тази спойка между поколенията на изпълнителите обагря особено красиво звученето на формацията.

Предстои издаване на албум с подбрани песни “ПЕСЕНТА НА ПЛАНИНАТА” като все още се работи по записите.

На формацията предстоят вълнуващи моменти на сцени, турнета и пръскане на фолклорната ни магия в България и извън пределите ѝ. Пожелаваме успех на всички техни начинания!

 

 Едно от най-грабващите изпълнения: “СЕВДЕЛИНО” – МЛАДЕЖКА ФОРМАЦИЯ “БАНСКИ СТАРЧЕТА” С РЪКОВОДИТЕЛ АТАНАС ЯНЧОВИЧИН

Представяме Ви и най-новите снимки на младежка формация “Бански старчета”, направени на частно събитие, на което гостува и екипа на фондация Благотворител.