В медиите

фондация “Благотворител” и американката Тереза Колер.

                           Дарението е плод на общата работа на фондация “Благотворител” и американката Тереза Колер.

New page5 image1125-те деца, които живеят в Центъра за настаняване от семеен тип във Велинград, получиха 5 нови компютърни конфигурации. Дарението е плод на общата работа на фондация “Благотворител” и американката Тереза Колер.

От 6 години с програмата “В мрежа” фондацията осигурява достъп до интернет на деца, лишени от родителски грижи. Вече са създадени 20 клуба, уебсайт и форум, които помагат на децата да опознават света, да общуват и да се забавляват. През 2010 г. дейността на “Благотворител” получи голямо признание от фирмата “Майкрософт”, която дари лицензиран софтуер. С такъв софтуер вече работят компютърните зали в 6 града, между които и Велинград, сподели с гордост г-жа Пенка Лазарова, председател на Управителния съвет на фондацията.С вълнение откриването на новата компютърна зала във Велинград проследи и Тереза Келер,

която заедно с тритеNew page6 image21 си деца е решила да обиколи 12 точки по света и да помага според потребностите.

България е една от тези точки, като г-жа Келер е дарила 5000 долара за компютрите във Велинград и за зала в дом за деца в Стара Загора. Средствата за благотворителните си инициативи Тереза Келер и нейната организация набират и чрез сайт в интернет, като всяко кликване на www.flikr.com им дарява 5 цента.
Докато децата с нетърпения включиха компютрите, от ръководството на центъра за настаняване от семеен тип казаха, че ще има регламент за ползването. В залата ще се влиза само след написване на домашните, новите компютри ще се пазят, а достъпът до интернет ще се контролира. От центъра ще търсят и доброволци, които биха се заели с компютърното обучение на децата.
Темпо