Актуално Млад благотворител – новини 2024

Церемония за награждаване “Млад Благотворител” 2024

Фондация Благотворител е организатор на събитие, представящо постигнатото в национален конкурс “Млад Благотворител” 2024 и честване на 20 години фондация “Благотворител” в подкрепа на образованието.

Основен дарител на конкурса: 

Водещи: Диан Ставрев и Ралица Коларова
Гост на събититието: Светослав Иванов

По време на събитието ще благодарим на нашите дарители и съмишленици, ще се запознаем с доброволците на в конкурса, ще връчим награди на млади аниматори, претворили логото на фондация „Благотворител”, ще дадем думата на наши стипендианти и ще слушаме българска музика…. всичко това в 180 минути.

Ще присъстват представители на 8-те проекта победители, за да ни споделят резултатите от техните усилия в благотворителните им проекти.

Така, за малко, ще се пренесем в градовете – Благоевград, Варна, Свищов и Ямбол. Ще чуем до къде стигнаха и представителите на двата проекта от София.

Финалисти в Национален конкурс „Млад Благотворител” 2024 година:
В категория: Иновативно предприемачество с кауза: “Различни, но заедно – обединени в спорта” – Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, гр. Варна, Финансирани с 1200 лв.
В тематични направления на конкурса:
1-во място „Мелодиите на Нашето Наследство“ – ученици от Първа езикова гимназия, гр. Варна. Финансирани с 1500 лв.
2-ро място „Мисля със сърцето си“ – ученици от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии гр. Ямбол. Финансирани с 1200 лв.
3-то място „Еко войни от гимназията“ – ученици от Природо-математическа гимназия “Акад. Сергей Корольов” гр. Благоевград. Финансирани с 1000 лв.
4-то място „Да опазим градските таралежчета“ – ученици, членове на клуб „ПанГея“/ младежка природозащитна организация към WWF България/ и възпитаници на НЕГ “Проф. Константин Гълъбов” и Национална природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов” гр. София. Финансирани с 800 лв.
5-то място „Подай ръка – зарадвай дете“ – ученици от Професионална гимназия по икономика “Георги Стойков Раковски”, гр. Ямбол. Финансирани с 800 лв.
5-то място “Мечтаната дреха” – ученици от ПГО „Княгиня Мария Луиза“, гр. София. Финансирани с 800 лв.
6-то място „Бистро кладенче с жива вода“ – ученици от СУ „Цветан Радославов“ гр. Свищов гр. Свищов. Финансирани с 800 лв.

Събитието е с програма, която предвижда музикални изненади за публиката!
Официални гости:
Жури в състав:
Валерия Чанкова – Журналист, над 20 години стаж в телевизия (bTV и Nova), сега продуцент в bTV Новините
Десислава Еленкова – Мениджър „Корпоративни комуникации и реклама„ в „Евроинс Иншурънс Груп“ АД – партньори и дарители в конкурса
д-р Миглена Дамянова – Старши учител по философия и гражданско образование МГ „Баба Тонка Русе“ Русе, д-р по философия на правото и политиката. Председател на областна комисия за оценяване на проекти на Национална олимпиада по „Гражданско образование“.
Милена Андреева – Служител в Администрацията на Министерския съвет. Има дългогодишен опит в сферата на младежките политики. Ментор на млади изследователи.
Наско Стаменов – Учител по химия в НПМГ „Акад.Любомир Чакалов”. Учител и комуникатор на науката. Участва в подготовката на ученици за международни състезание по природни науки. Води своя рубрика в предаването „100% будни“.
Татяна Христова – Професионален сертифициран коуч на лидери средно и висше управленско ниво; съосновател на компанията WeCoach.Team.
Теодора Бакърджиева – Изпълнителен директор на „Български Дарителски Форум“.
Официален гост на събитието е учредителят на фондация Благотворител – Стойко Петков.
Съмишленици, колеги и дарители на фондацията.

Вратите на събитието са отворени за гости! Очакваме ви!