Актуално Програми публикации

“Доброволец на годината”

Neutral Minimalist Business Blogger Facebook PostНа 20-ти януари 2022 г., в София се връчиха годишните награди за 2021 г. на националния конкурс „Доброволец на годината”. С този конкурс Фондация Астика цели да се отдаде заслужено признание на доброволци за реализираните от тях проекти за подобряване на благосъстоянието, толерантността и солидарността в обществото ни.

Гордеем се заедно с учениците, които спечелиха две от отличията тази година! Ние вярваме, че те са силни и способни!
Познаваме доброволците и техните каузи, развити с подкрепата на фондация Благотворител в конкурс “Млад Благотворител”!

Благодарим на журито за отличието и за вдъхновението, дадено на младите хора!

? 17-годишната Оля Иванова от Благоевград, получи приза в категория “Култура и изкуство” с проекта “Събуждащият книги, събужда светове”!
Този проект, беше подкрепен за реализация в “Млад Благотворител” 2021 година.
Пред БНР, програма София, Оля разказва: „През 2020 г. искахме да започнем проект – да обикаляме болничните заведения и да четем книжки на малките дечица. Поради пандемията този проект беше осуетен. След това решихме да започнем нов проект, а именно “Събуждащият книги, събужда светове”, в който нашата главна и основна цел беше да подвържем и да обновим фондовете не само на регионалната библиотека, но и на нашата училищна библиотека“, каза за Радио София Оля Иванова. Чуйте повече от разговора тук.

? Екипът ученици от София, които реализират проекта Collect4Life, получи приза в категория “Околна среда”!
Екипът от шест ученика e стартирал своя проект в рамките на “Детска лидерска академия” /с Ментор Бистра Георгиева/, доразви проекта в по-голям мащаб с подкрепата на фондация Благотворител, и вече една цяла година самостоятелно разгръщат каузата си на национално ниво. Collect4Life е един от успешните проекти, които подкрепихме през 2019/2020 година в “Млад Благотворител”.
Collect4Life e ученическа инициатива, чиято цел е да събира, рециклира и превръща старите и излишни телефони в дървета.