Постигам по-висок успех - представяне 2023

Елена

Елена Веселинова е на 19 г. от гр. София. След загубата на родителите ѝ за нея се грижи баба й по майчина линия. Завършила е 9-та Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” – гр. София с отличен 5,78. В момента е студент в 1-ви курс по спец. “Медицина” в СУ “Св. Климент Охридски”. Тя е стипендиант на Фондация “Благотворител”от две години.

Елена е проявявала желание да помага на хората още от дете. Постепенно интересът й се насочва към медицината. Този интерес се превръща в мечта, да стане лекар и да помага на хората.

Елена се интересува от здраве, здравословно хранене, функциониране на човешкото тяло. Обича планината и природата и често можем да я срещнем на походи. Също така обича да пътува и да шофира. Във Френската гимназия е изучавала френски и испански език, а отделно е учила и английски език. Определя себе си като целеустремена, безотказна и добросъвестна.

В есето си на тема “Нашите избори показват кои сме ние всъщност, далеч повече от нашите умения”, Елена е написала: “Уменията ни могат да са наложително овладени, а нищо осъществено по принуда не може да покаже истинската ни същност. Ето защо изборите говорят повече за нас от което и да е умение. Друг важен момент е взаимовръзката между изборите и уменията – обикновено ние правим избор, който води до овладяване на умение, тоест изборът слага началото, а способностите ни са следствие на нашите избори.”