Актуално Програми публикации

Фондация Благотворител събира съкровища с конкурс „Бисерите в нас“

BIG novina 1534333806300В летните месеци на безметежност и почивка можете да позабавлявате своя ум, като напишете кратка приказка за съкровищата в човешкия характер. Ще ги публикуваме както във Фейсбук страницата ни, така и в сайта www.blagotvoritel.org.
Три от най-вдъхновяващите приказки ще използваме за сценарии на кратки филмчета, които ще ни помогнат да представяме уроците по добродетели на децата по вълнуващ начин.
Авторите на трите приказки, които журито ще открои, ще бъдат наградени с ваучери на стойност 50 лв. от книжарници Orange.

Инициативата на фондация „Благотворител” е да събере талантливо написани кратки приказки, притчи, които показват, че доброто съществува. Приказките, които изпратите, ще бъдат ползвани в уроци по добродетели в детски градини и в начални класове. Нека помогнем на най-малките да видят доброто в себе си и в другите!
Приказките да бъдат илюстрация на някоя от следните теми: Учтивост, Честност, Решителност, Единство, Обич, Благодарност, Смелост, Старание, Радост, Изобретателност, Търпение, Чистота, Грижовност, Щедрост, Трудолюбие.
Към приказките можете да нарисувате картинка или да ни изпратите снимка.
Авторите могат да са на различна възраст. Ако заедно с детето си измислите приказката, не забравяйте да ни съобщите името и годините му.
Имате свободата да разкажете собствена приказка/притча или да пренапишете вече съществуваща такава – в драматичен, хумористичен, леко криминален или съвсем приказен стил. Всеки автор може да участва само с един текст, но пък допускаме творческо сътрудничество.
Технически изисквания:
Дължина на текста: до 2 страници
Файловете да бъдат във формат .doc или .txt
Шрифт: Times New Roman, големина 12, /1800 символа на страница/
Можете да ни изпратите текста, като попълните информацията ТУК или да ни изпратите текста в имейл office@blagotvoritel.org
Крайният срок за изпращане на приказките е до 15-ти септември 2018 година.
Победителите ще бъдат обявени до 30-ти септември.