Постигам по-висок успех - представяне 2023

Мариян

Мариян Аврамов е на 18 г. от гр. Габрово. На 15 г. е настанен в ЦНСТ за деца без увреждания – Габрово, към Сдружение SOS Детски селища България. Той е ученик в 11-ти клас в СУ “Райчо Каролев”, гр. Габрово. Завършил е миналата учебна година с отличен (5,83), за което получава стипендия от училище.

Мариян е артистистичен млад човек, чиято силна страна е музиката. Свири на класическа и акустична китара, на барабани и кахон. Обучава се в музикална школа “Звезди в аванс” – гр. Габрово, посещава уроци по китара и солфеж. Подготвя се за кандидатстване в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – гр. Пловдив. Участва в множество музикални събития и конкурси в цялата страна. През 2022 г. е спечелил първо място с класическа китара, в международен конкурс в гр. Созопол. Барабанист е на рок група “Високо кръвно”, с която често има участия в гр. София. Музиката е основното му занимание, но освен това, Мариян се интересува от история и политика. Също така е започнал шофьорски курс. Определя себе си като “целеустремен, последователен в действията си, аргументирано отстояващ мнението си”.

В есето си на тема “Нашите избори показват кои сме ние всъщност, далеч повече от нашите умения”, Мариян е написал: “Личният избор е плод на определени ценности или позиции, знания. … От друга страна, личните умения, съчетани с добро ниво на знания, значително увеличават възможностите за избор. Не трябва да подценяваме уменията си, а да ги разширяваме. Важно е да имаме умения за преодоляване на бариери в обществото и за справяне с разнообразни ситуации. … Нашите умения са нашата сила, нашата свобода и съчетани с правилно взетите решения, ни правят независими и силни.”