Актуално Млад благотворител – новини 2024

Млади благотворители от Варна събраха 370 лв. за подаръци на ученици със специални образователни потребности

Получихме писмо от екипа ученици от Варна, класирани в специалната категория “Иновативно предприемачество с кауза” на конкурс “Млад Благотворител”. Доброволците осъществяват проект “Различни, но заедно, обединени в спорта”.

Важна част от задачана на всеки екип, който е спечелил място сред финалистите и осъществява своя благотворителен проект, е да спомогне за своята кауза и с финансова подкрепа, извън тази, с която ние помагаме. Ето как доброволците от Варна са успели да съберат 370 лв. дарения за тяхната кауза – подкрепа и приобщаване на ученици със специални образователни потребности.

“Благотворителни базари ни помогнаха да съберем 370 лв. за нашата кауза!
Ученици от клубовете по Графичен дизайн и Рисунка върху текстил заедно със своя преподавател Венислава Жекова, проведоха благотворително занятие организирано като Великденски щанд.
Чрез своите творби, създадени специално за този светъл празник, придадоха великденско настроение на своите съученици и преподаватели като подпомогнаха нашата кауза за 12-те деца със специални образователни потребности, в нашата гимназия!
Имаше ръчно рисувани торбички, великденски картички и домашно изпечен козунак, поднесен в оригинални дизайнерски кутийки.
Освен емоцията, която изпитахме по време на инициативата, събраните средства са 150 лева.

Използваме случая да ви съобщим и за една далечна във времето инициатива, но не по-малко вълнуваща.
Талантливите ученици от посочените творчески клубове се включиха в Коледния благотворителен базар – “Вкусно похапни, добро направи“ За поредна година показваме своите щедрост и съпричастност с ръчно изрисувани коледни торбички и графично изработени настолни календари. Децата вложиха цялото си старание и любов, и това беше възнаградено с успех!
Почти всичките им творби бяха закупени, а събраната сума е около 220 лева.

Събраната сума ще използваме, за да закупим подаръци за децата със специални образователни потребности!”

🤝
Инициативата е част Национален конкурс “Млад Благотворител”, който се реализира от фондация “Благотворител” в партньорство и с подкрепата на Евроинс Иншурънс Груп.