Актуално Програми публикации

Нов проект в редиците на „Младите Благотворители“

viaraVaklinaЕнтусиазмът на екипа с проект „Дари храна, дари любов“ не се повлия от това, че се класираха на 6-то място в конкурса „Млад Благотворител“2020, те продължиха да работят за каузата си, която им пълни сърцата и ги кара да се чувстват полезни. Вяра и Ваклина са две чудесни момичета, които са движещата сила на екипа, поздравяваме ги!
Включваме този проект на 5-то място сред класираните и учениците получават финансиране за дейността си в размер на 1000 лв. Ще споделяме техните успехи и приключения, както и ще бъдем солидарни с тях в желанието им да бъдат полезни на възрастните самотни хора в селцата в северна България.
Публикуваните снимки са от проекта Дари храна, дари любов

Тази промяна се налага от установената невъзможност да се изпълни проектът класиран на 1-во място тази година – „Биогаз за българското село“.

Проектът има чудесна идея, огромен потенциал и новаторство, но както в много други сфери, епидемичната обстановка повлия на дейностите.
Екипът срещна трудности, защото имаше заразени хора в селата, които трябваше да посетят, други възрастни пък се притесняваха да допускат учениците в домакинствата си.

Вярваме, че учениците няма да изгубят своето желание да доброволстват и ще открият ново поприще за своите добри дела. Ще очакваме тяхното включване в редиците на кандидатите и в следващото издание „Млад Благотворител“.

Така проектите променят своето класиране и финансиране както следва:
1-во място- Здраве от Природата – Горна Малина /2000 лв./
2-ро място – Collect4Life – София /1500 лв./
3-то място- Направи добро-предай на поколенията – с. Зверино /1000 лв./
4-то място – Посланик на Земята – Велико Търново /1000 лв./
5-то място – Дари храна, дари любов – София /1000 лв./