Актуално Програми публикации

Отличниците на фондация Благотворител

coverПредстои да Ви представим стипендиантите на фондация Благотворител за учебната 2021/22 година!

Те са 12-те важни за нас млади хора, които вдъхновяват екипа ни с успехите си и с желанието си за реализация на пълния си потенциал!

Вече 16 години подкрепяме с месечни стипендии ученици в гимназията и студенти в 1-ви курс, които са лишени от родителски грижи.
Имахме привилегията да видим как израстват подкрепените от нас ученици и се превръщат в отговорни и успешни личности, в добри хора.

През учебната 2021/2022 отпуснахме 11 стипендии. Частен дарител пожела да помогне на още едно дете, така стипендиантите на фондацията станаха 12.

Забележителното е, че тази година, макар че обявихме стипендии за много добър успех и за отличен успех,  получихме само отлични кандидатури, учениците доказаха общ успех от предходната учебна година от (Отл.) 5.53 до (Отл.) 6.00.
За стипендии кандидатстват само ученици и студенти, за които образованието и личното израстване са от особена важност.

Стипендиите за висок успех насърчават младите хора да полагат усилия в училище и да продължат образованието си, въпреки Социалните и лични предизвикателства, с които се сблъскват.
Освен финансовата подкрепа, екипът на фондацията полага усилия да изгради доверие и дългосрочна връзка със стипендиантите си, като при нужда сме и техни ментори и приятели в трудностите през които преминават.

Националните конкурси за избор на стипендианти се провеждат в началото на всяка учебна година. Месечната стипендия e между 50 и 100 лв. в зависимост от успеха. През годините сме подкрепяли и по 40 стипендианти годишно, ще се радваме, ако отново, с Ваша подкрепа, развием мощна подкрепа за умните и успешни ученици, лишени от родителски грижи.

Включи се като дарител в тази програма! И нека заедно подкрепим тези ученици в тяхното израстване и да станем част от успехите им!
Да осиновим успеха на един много добър ученик за една година са необходими 450 лв, за отличник – 720 лв., а за студент в първи курс – 900 лв. Мисията е възможна!

https://www.blagotvoritel.org/bg/donations.html