Актуално Програми публикации

Победител в Млад Благотворител

BIG novina 1481019786257С колело на училище…
Дали град Свищов може да стане малък Амстердам? Проектът „С колело на училище е“ победител в първото издание на конкурса Млад Благотворител. Цветина Генева и Ученическият съвет на СУ „Димитър Благоев“ кандидатстваха с проект за монтиране на стойки за колела във всички училища в града. Младежите се надяват така да мотивират съучениците си да водят по-здравословен начин на живот, да спортуват и да ползват колелото като основен транспорт.
Фондация Благотворител ще финансира инициативата им, като заплати 16 стойки за по 5 колела на обща стойност 2000 лв. Младежите ще организират велокросове и благотворителни базари, за да популяризират инициативата си.

Победителят беше обявен на Коледното тържество на Фондация Благотворител на 5 декември – международен ден на доброволеца. Жури в конкурса бяха Красимира Величкова от Български дарителски форум, Люба Йорданова от Вестник Капитал и Пенка Лазарова, председател на УС на Фондацията. 17 проекта от цялата страна кандидатстваха в първото издание на конкурса за благотворителна ученическа инициатива. Изборът сред петимата финалисти беше изключително труден.
Проектът ще се реализира до края на учебната 2016/2017 г.