Постигам по-висок успех – лична история 2023

„Победителите никога не се отказват”

Здравейте добри хора, казвам се Васил, и ще ви споделя една интересна и поучителна част от моя сладко – кисел живот до момента.
Имах тежко детство, което не го пожелавам на никое друго дете!

Не искам да ме разберете погрешно, не се оплаквам от живота си, въпреки всичко не съжалявам за живота, който съм имал. Този живот ме принуди (научи) да израсна още от малък, да мисля за неща, неприсъщи за едно дете, и този същият живот ми показа и другата страна на монетата.

Благодарение на начина си на живот научих кои са важните за мен ценности и какво искам да постигна! Имам четири сестри и един брат, които много обичам. Това са най-важните хора в живота ми, за които бих направил и невъзможното.

Ще ви разкажа малко за себе си, за моето минало, за моите цели и мечти. От четири годишна възраст израснах в домове за деца, лишени от родителски грижи. Животът в такъв дом не е розов, дете на моята възраст трябваше бързо да се учи, да схваща и използва всяка възможност. Разбира се, имаше го изкушението – някои деца не желаеха да се развиват, да вървят по правия път, но важното е да устоиш.

За четиринадесет години по тези институции научих и видях много – добро и лошо, учех, възпитавах се и се борех сам и разбира се, с помощта на моята по-голяма сестра, на която искам да благодаря, че ме подкрепя, съветва и учи.

На осемнадесет години напуснах завинаги поредния трети дом, такъв е законът. Прекъснах и средното си образование, защото трябваше да работя, за да си плащам разходите за храна, квартира и за всичко останало.

След това имах четири тежки години, в които загубих и двамата си родители. Работех какво ли не за да оцелея, но надеждата ми казваше, че всичко ще се оправи, само да не се отказвам! И не се отказах, завърших училище и поех към следващата си цел – университета. В момента съм студент в Медицинския университет в София.

Днес съм човек, който въпреки своя труден път, продължава да се бори за това, което желае. Мога да кажа, че съм един от лидерите в курса си и в живота, хората могат да разчитат на мен за съвет, услуга и подкрепа!

Малко са хората, които подават ръка на тези, които искат сами да вървят напред и нагоре в живота. И тук ще използвам възможността да изразя огромната си благодарност към Фондация „Благотворител” за подкрепата, която ми оказва.

Благодаря! На целия екип на фондация „Благотворител” пожелавам да бъдете така добри и щедри към децата, които искат да вървят напред и нагоре. И бъдете сигурни, че докато споделяте (разделяте) щастието, то винаги ще се умножава!!!

Васко