Актуално Програми публикации

Старт на конкурса “Млад благотворител” 2018

BIG novina 1538385786302Конкурсът за благотворителен проект е отворен за ученици от 8-ми до 12-ти клас
от цялата страна
За трета поредна година фондация „Благотворител“ дава възможност на гимназисти да осъществят своя кауза и да променят заобикалящата ги среда. Целта на конкурса е да насърчи доброволчеството и уменията на младежите да напишат и изпълнят свой проект.

 

До 31 октомври учениците могат да подготвят своята идея и да я превърнат в проект за реализирането на благотворителна инициатива. С проекта ще кандидатстват в конкурса „Млад Благотворител“. Авторите на петте най-добри проекта ще представят идеята си във видеоклип пред тричленно жури, което ще избере победителите.
Предвидени са две награди. Първата е финансиране на каузата с бюджет от 2000 лв., а втората – с 1000 лв.

Победителите ще реализират проектите си в рамките на учебнатата година, като задължително условие е да организират кампания за набиране на поне още 10% от бюджета.

Миналата година победителите с първа награда бяха ученици от Русе, които искаха да със своя клуб по роботика при ПМГ „Баба Тонка“ да програмират робот, който да е в подкрепа на децата със специални образователни потребности от друго училище в града. Роботът ще им помага да учат цветове, цифри и други неща, които понякога са предизвикателство за тях.

Вече по традиция, конкурсът стартира в рамките на Седмицата на фондациите и дарителите в България, организирана от Български дарителски форум.

Формуляр за кандидатстване.
Плакат за вашето училище.