Актуално Програми публикации

Стипендианти на фондация Благотворител

ГЙГергана и Йоанна са главни герои в нашия разказ днес. Те са две чудесни момичета от Силистра, които тази година завършиха 12. клас.

Фондация Благотворител имаше участие в подкрепата на развитието им със стипендиантска програма „Постигам по-висок успех“, тъй като и двете са отличнички. С Гергана и Йоанна ни свърза директорът на „Център за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителски грижи“ – Мирослав Иванов. Благодарни сме му, че ни запозна с тези две умни и успешни момичета!

Вярваме, че всички успехи, за които ще споделим с Вас са благодарение на характера на момичетата, волята, упоритостта, ума им и най-вече на желанието за успех. Ние само можем да се радваме на техните постижения!

Предстоящият септември месец двете момичета поемат всяка по свой път, тъй като са приети за студенти в желаните си специалности. Гергана ще изучава „Социална педагогика“ във  Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“, а Йоанна „Треньор по самбо“ в Национална Спортна Академия (НСА) “Васил Левски”.

Йоанна и Гергана са приятелки от детството си, живеят заедно, учат в спортно училище и споделят общи интереси. От 5-ти клас тренират джудо, борба, самбо. Освен отличния успех, който и двете успяват да постигат през годините, девойките имат много победи в спорта.

При завършване в училище тази година и двете получават грамоти Йоанна е избрана за „Спортист на годината 2020“, а Гергана за „Отличник на годината 2020“ в Спортно училище „Дръстър“ в гр. Силистра.

 

Освен това тази година, по време на „Държавен личен шампионат по самбо“, състоял се на 19-ти февруари в София и двете момичета печелят медали – Гергана Златева е отличена със златен медал, а Йоанна Великова печели бронзов медал. През декември месец тази година, предстои „Европейското първенство по самбо за юноши и деца“ в Панагюрище, за което Гергана е спечелила възможност за участие.

Гери и Йоанна печелят II-ро и III-то място в Международен турнир по джудо „Дунавска купа“ Русе през септември 2019г.

Момичетата имат много спечелени награди през годините. Не можем да изброим всички. Умни са и успешни!

А за големите сърца на Гери и Йоанна ни говори една случка от тяхното детство, в която те намират портфейл с банкова карта и пин за нея и естествената им реакция е да го предадат на полицията, за да зарадват собственика. Всички знаем какво означава да постъпиш правилно, но е толкова хубаво да видиш как правилната постъпка е реализирана!

През 2014 година момичетата получават грамоти  от община Силистра и званието „Рицар на Добротворчеството“.

Убедени сме, че ни предстоят още срещи с Гергана и Йоанна