Актуално Програми публикации

Вени Гълъбова и фондация Благотворител

veni 640x480pxlДнес ви представяме Вени Гълъбова – скъп приятел и съмишленик на фондация „Благотворител“ и творческото сърце на нашия екип. Нейна идея и дело са логата на фондацията, логото на програма „Добродетели“ и логото на конкурса „Млад Благотворител“, както и дизайнът на плакатите, грамотите и многобройните илюстрации с послания. Тя е художник на видео уроците „Уроци за сърцето“, както и на приложенията с картинки и игри в книгите, наръчници за учители „Уроци за сърцето“.

bears 640x480 pxl

Симпатичните бели мечета, които са снимани на масата ни и правят живота по-слънчев и хубав, не са жури 🙂 Те са част от наградата. Цели два месеца те очакваха отборите победители в Националния Конкурс „Млад Благотворител“. Най-накрая чакането им приключи и всяко мече зарадва своя нов стопанин. Мечетата са подарък от Вени Гълъбова: художник, дизайнер и човек, съставен предимно от сърце… 

Няколко въпроса към нея:

Беше до нас на всяка стъпка от конкурса, дарявайки доброволно труда си, чак до самия финал. Как реши да подариш своите творби на победителите?

– Здравейте! Благодарна съм да бъда част от чудесния екип на Фондация Благотворител! Подаряването е естествен процес, най-лесно е да даваш. Това ме прави щастлива!

– Какво рисуваш най-често? А има ли нещо, което си мечтаеш да нарисуваш, но още не си успяла?

 

– Рисувам, това е важното за мен 🙂 Старая се да предам емоцията, която изпитвам с цветове и форми и с радост наблюдавам, реакциите на хората, които ме виждат и разпознават като човек в картините, които създавам без реално да ме познават. Мечтая, всяка творба, която създавам да гали сетивата. Да предавам частицата обич, която влагам. 

От къде идва вдъхновението?

– Вдъхновението идва отвсякъде!

Разкажи ни как се чувстваше, докато създаваше героите във видеата „Уроци за сърцето“? Как успя да развиеш толкова много различни персонажи?

– Проектът беше много интересен и полезен за мен, като автор, майка и приятел. Надявам се посланията да докосват учители, ученици и родители и занапред. Да обръщаме внимание на важните неща, да се развиваме като емоционално интелигентни създания и да възпитаваме добродетелите във всички нас.

Развитието на героите се случи от самосебе си, благодарение на добре оформения сценарий за всяка изтория. За мен остана само да си представя историите в картинки и да ги нарисувам.

Кой е най-големият художник?

– Свободата, във всеки смисъл на думата.

– Творческият ти път е дълъг и богат: правила си реклами, рисувала си стени, била си художник на поетична книга и какво ли още не. Коя пътека те отведе до мечоците и каква е тяхната история?

Darvo Inspiration се превърна в личен проект „случайно“, както се случва обикновено 🙂 Нарисувах няколко картинки с бели мечета за моята дъщеря Дара, така започна всичко.

В последствие, развих илюстрациите в различни тематики. Освен детски има влюбени, семейни, коледни. С удоволствие приемам поръчки за специални поводи. Искрено се радвам, когато хората се припознаят в илюстрациите с мечоците!

– Ако твоите мечки можеха да говорят, какво би искала да предадат на своите Благотворители с големи сърца?

– Да обичат! Да влагат сърце и душа във всичко. Това е пътят.

– Какво рисува животът ти?

– Благодарност, топлина и обич!

– Пожелай си нещо хубаво!

– Да сме здрави и да се нслаждаваме на живота!

– Благодаря!

Картинки от видео уроците “Уроци за сърцето”: