Актуално Програми публикации

Задружно и с много любов…

RRУченичките от Русе с нови чудеса!
Радостина и Рая помагат на деца без родители да почувстват уюта на приятелството през общи преживявания!
С много топли чувства споделяме писмото на момичетата:

 “Здравейте съмишленици,
На 27.04 извършихме една от най-запомнящите се за нас дейности по проекта “Създай-ЕКО-Дари”.
Как започна всичко?
Седмици по-рано усърдно търсихме подходящи цветя и градински материали, за да превърнем малкото късче земя пред ЦНСТД в едно по-красиво място. Прилежно подбрахме всичко и съставихме план за действие.
Как премина нашето начинание?
По обяд се отправихме към нашата крайна дестинация, нарамили “тежките дисаги” с необходимите материали и малко почерпка за нашите работливи пчелички.
Задружно и с много любов ние и децата, по случай деня на Земята на 22.04, засяхме множество прекрасни цветя. Нашите усърдни приятели не се поколебаха и работиха с голи ръце, докато рохкаха почвата, засяваха и бързаха да пълнят лейките за нова доза прясна вода, която да подхрани току-що засените цветя.
В края на нашето “залесяване”
децата се почерпиха за отлично свършената работа и станаха още по-щастливи, защото създадоха живот, който ще дарят на следващите.
Какво научихме:
Нашите приятели от дома разбраха какво е близък контакт със Земята, какво дава тя на стопаните си, как да поливат, засяват и да се грижат с любов за това, което създадоват и как да бъдат по-смирени в своите действи. Дадоха пример на всички и доказаха, че да твориш, означава да създаваш с любов към Земята и всички. За нас това бе още едно потвърждение, че бидейки доброволци сега, нашият пример няма да остане незабелязан.
Ние създаваме с ръцете си красота и я даряваме, а тя от своя страна радва света.”