Актуално Програми публикации

“Здраве от природата” в действие

7За наше щастие и това на Euroins Bulgaria, които подкрепиха конкурса ни за доброволчески каузи на ученици 2020, всички проекти от „Млад Благотворител“ буквално кипят от дейности! 

Учениците от проект „Здраве от природата“ в Горна Малина са на етап ремонт на помещение в училището, което скоро от празно и пусто, ще превърнат в най-желания и уютен училищен „Зелен здравословен кът”.
Благодарим на Йоан Стоянов – 11. клас и Гергана Таскова – 10. клас, които са основните инициатори на този смислен и много вълнуващ проект!

В тази седмица предстои голямото пазаруване на материали за ремонта, както и уреди, които ще “участват” в приготвянето на здравословни храни и напитки.

През лятото те садиха и събираха билки, които сега ще превърнат в чай, засаждаха зеленчуци, сред които най-голяма гордост са им тиквичките :).

По думите на вдъхновяващия ментор на екипа, г-жа Вилма Начева, ст. учител и педагогически съветник: „Много фактори, непредвидени ситуации и странни обстоятелства, започнаха да контролират живота ни, но пък младостта е състояние на духа. Със спорт, добра храна, добри мисли и добри постъпки можем да съхраним свежестта, да запазим усмивките и добрата си физическа форма.“